top of page

Mūsų savaitgalis (viešbutis "Trasalis Trakai Resort & Spa")

Updated: Mar 6, 2019


Jau seniai planavome ištrūkti iš namų ir šie planai visada sugriūdavo. Nusprendėme ilgiau neatidėlioti ir vykti į siauromis gatvėmis ir nuostabia pilimi garsėjančius Trakus, o tiksliau į viešbutį "Trasalis Trakai Resort & Spa". Viešbutį pasirinkome dėl keleto priežasčių: dėl ilgos kelionės (mums ji trunka beveik 3 valandas) ir dėl vaikų baseino. Paaiškinsiu plačiau, viskas gali skambėti nelogiškai. Gegužės mėnesį planuojame vykti į Turkiją ir su mūsų mažyliu tai atrodo misija-"Vargas", taigi kelionė į Trakus buvo maža repeticija.

Jei kam įdomu, kodėl būsima kelionė gali atrodyti vargas. Atsakysiu trumpai: visi vaikai yra judrūs. Tik vieni tiesiog judrūs, o kiti labai judrūs. Mūsų zuikis pastarasis variantas, tikras vulkanas. Jis negali sėdėti vienoje vietoje ilgiau nei 10 minučių net labai pavargęs. Ilgesnė nei valandos kelionė kupina įtampos, ašarų (ne tik jo), garsaus rėkimo ir bandymų stotis iš automobilio kėdutės.

Reziumė: kelionė mums labai patiko, o mažasis zuikis jautėsi vienas laimingiausių vaikų žemėje. Tik išvydus vaikų baseiną jo akys švytėte nušvito, kojos lėkte lėkė norėdamos išbandyti pramogas. Aš apsilankiau keliose pirtyse, kol zuikis su tėveliu pliuškenosi, nardė ir džiaugėsi vandenuku. Užtrukome virš 2 valandų. Po vandens malonumų, kol jį rengiau, mažylis suvalgė vaisių tyrelę ir vos pasiekęs numerį saldžiai užmigo. Antrą dieną jam buvo nemažiau smagu ne tik dėl maudynių, bet ir todėl, jog aplankėme Marijampolėje gyvenančias gimines (čia taip pat viena priežasčių kodėl vykome į šią pusę). Jo miegas buvo puikus ir antrą dieną.

Na, ir keletas atsiliepimų apie viešbutį "Trasalis Trakai Resort & Spa"

Privalumai:

Įkandama kaina (vaikams iki 3 metų nemokamai);

Paslaugus viešbučio personalas (na, bent toks buvo mums);

Vaikų žaidimo zona. Vaikų žaidimo zona gana tvarkinga. Ten galima rasti įvairių knygelių, stumduką, supimosi arkliuką, lego kaladėles, įvairių žaisliukų. Vyresnieji ten ras kompiuterį ir knygas skirtas jų amžiui.

Patogus patekimas iš viešbučio zonos į treniruoklių, spa ir vandens pramogų zoną.

Vandens pramogų centras tikrai puiki vieta mažyliams ir jų tėveliams. Labai šiltas vaikų baseinas, 5 sūkurinės vonios, 3 nusileidimo kalneliais, baseinas ir 4 pirtys. Spėjau ir į pirtį nueiti ir su mažyliu paplaukioti. Taip pat persirengimo kambaryje yra pervystimo stalelis.


Trūkumai:

Taip taip ir apie juos sąžiningai...

Rytinis švediškas stalas. Stalas buvo gausus mišrainių, daržovių (didelis pliusas), sausų pusryčių, kiaušinių (tiks sportuojantiems ir prisilaikantiems), vaisių, tačiau ten nebuvo avižų košės ar kažko panašaus. O čia paaiškinsiu :). Viešbutyje buvo tikrai daug šeimų su mažyliais ir aš pagalvojau, jei viešbutis stengiasi įtikti ne tik tėveliams, bet ir mažyliams, kodėl čia nėra košės. Ant stalo buvo galima rasti ir uogienės, ir sviesto, ir vaisių (puikūs pagardai košei). Mes žinome, jog avižų košė tiktų ir mažyliui nuo 4-6 mėnesių (jei jis nealergiškas glitimui), ir sveikai besimaitinančiam suaugusiam, tai kodėl tos pigiosios košės nė dubenėlio nebuvo. Žinoma, gal tos košės kitomis dienomis būna :). Tiesa, buvo virtų grikių, bet manasis mažasis zuikis valgo tik trintus grikius, nepatinka jam tikrų grikių konsistencija (žinau, jog toks išrankus valgytojas ne mano vienos zuikis). Užsivedžiau per daug su koše, bet iš kitos pusės, mano tikslas rašyti apie maistą nuo pirmųjų mažylio šaukštų.

Vandens pramogų centre dirba labai malonūs gelbėtojai, tik prie kasos ne tokia jau maloni moteriškė dirba. Vandens zoną aplankėme penktadienio vakarą, šaltą penktadienio vakarą - tad ji buvo sausakimša: pilna vaikų, suaugusiųjų, užsieniečių ir viso ko. Šeštadienio rytą situacija kardinaliai pasikeitė: buvo ramu ir puikiai subalansuota poilsiui su mažyliu.


Beje, keliaudami į tokią zoną su mažyliu pasiimkite kamuoliuką, mačiau ne vieną šiuo apvaliu daiktu besidžiaugiantį mažylį.

Dar norėčiau pridurti, jog vandens malonumai tai viena geriausių dovanų jūsų mažyliui. Jei yra galimybė jūsų mieste būtinai užsirašykite į kūdikių nardymo treniruotes ar į kūdikių baseiną (mano mieste tokios galimybės nebuvo). O jei tokios treniruotės nevyksta nukeliauti galite visur kur yra tam tinkamas baseinas ar bent sukūrinė vonia ir vandens malonumais apdovanoti savo zuikį.

P.S. savaitgalį vyko mano zuikio krikšto mamos gimtadienis, štai kokią puokštę užsakėme nuo jo. Man ji labai graži!


popierinės gėlės Šiauliuose
popierinės gėlės
15 views
bottom of page