top of page

Apie matcha arbatos naudą

Matcha arbata pastaruosius keletą metų yra irin populiari. Na, tai vienas tų sveikuoliškai madingų dalykų kurį matėte ne vieno tinklaraštininko įraše. Matėtė kaip iš šios arbatos gaminama arbata, latte arba gaminami desertai. Jei tokie desertai įdomūs Jums-brūkštelkite man laiškelį, pagaminsiu ir pasidalinsiu receptu :).

Beje, matcha arbatos galite įsigyti www.matchanature.lt ir iki švenčių jai taikoma 20% nuolaida.

Pirmoji mano pažintis su matcha arbata tikrai nebuvo vykusi. Dar dirbdama ekologiškų prekių parduotuvėje pasigaminau šio gėrio... ir išspjoviau... nežinau, bet tada skonis pasirodė baisus. Kažkas tarp arbatos ir pelkės... Prieš pusmetį daviau dar vieną šansą šiai arbatai, gaminau ją su pienu, bet ir tada skonis nepradžiugino. Artėjančių švenčių proga suteikiau trečiąjį šansą, na, ir ką ... šis kartas nemelavo. Arbata buvo švelni, gal todėl, kad laikiausi visų rekomendacijų, dėjau jos saikingai ir išmaišiau iki paskutinės dulkelės. Todėl ta proga pasirodė sąžiningą prisiminti kelis šios arbatos privalumus.



Matcha arbatos privalumai:

  1. Turi daug antioksidantų. „Matcha“ sudėtyje yra koncentruotas kiekis antioksidantų, kurie gali sumažinti ląstelių pažeidimus ir užkirsti kelią lėtinėms ligoms.

  2. Gali padėti apsaugoti kepenis. Kai kurie tyrimai parodė, kad matcha arbata gali užkirsti kelią kepenų pažeidimams ir sumažinti kepenų ligų riziką.

  3. Pagerina smegenų funkciją. Įrodyta, kad reguliarus arbatos vartojimas pagerina dėmesį, atmintį ir reakcijos laiką. Jame taip pat yra kofeino ir L-teanino, kurie gali pagerinti kelis smegenų funkcijos aspektus.

  4. Gali sumažinti kelis širdies ligų rizikos veiksnius.

  5. Padeda numesti svorio. Kai kurie tyrimai rodo, kad žaliosios arbatos ekstraktas padeda padidinti medžiagų apykaitą ir riebalų deginimą, ir tai gali padėti numesti svorį.







20 views
bottom of page