top of page

Ką skaito mano mažylis?

Updated: May 4, 2020

Dabar tikrai visi myli knygas... na, bent toks įspūdis susidaro ilgiau pasedėjus socialiniuose tinkluose. Knygas aš tikrai myliu, o savo mažyliui jas skaitau nuo kūdikystės. Patikslinsiu, jog klaidingai nepagalvotumėte, kad aš kažkokia supermama, nes iki jos man kaip pėstute iki Amerikos (labai norėčiau aplankyti, bet nei jėgų, nei noro eiti tiek neturiu)... Tikslinu pastraipą apie skaitymą... taigi kartais jam paskaitydavau nuo kūdikystės. Pirmoji knygutė, kuri sulaukė zuikio susidomėjimo, nuo maždaug 11 mėnesių, buvo "Pirmasis pypliukų žodynas. Mašinos" ir iki šiol (jam 1 metai 8 mėnesiai), ši knygutė - pati mylimiausia. Tokia mylima, jog aš ją slepiu stalčiuose, po pagalve, visur, kad netektų n-tąjį kartą pasakoti apie visureigius, vilkikus ir kitas transporto priemones. Beje, norėčiau paminėti, jog mano mažylis yra transporto priemonių mylėtojas, tad nieko keista, jog tarp mėgstamiausių knygų atsidūrė knygos susijusios su transporto priemonėmis. O dabar mūsų mylimiausių knygų top 5:


1. Minėtasis "Pirmasis pypliukų žodynas. Mašinos" muša visus skaitymo rekordus namuose. Šią knygutę vežames į keliones, į kavines tam, jog bent akimirkai mažasis prisėstų ir pabūtų vienoje vietoje.

2. "Vairuoju lėktuvą" ir Mano garsų knyga "Transporto priemonės". Šios abi knygutės skleidžia įvairius garsus. Diena iš dienos mus žadina lėktuvo pakylimo, nusileidimo, automobilio pypsėjimo, traktoriaus veikimo garsai. Jaučiamės taip lyg gyventumėme autostradoje ar bent šalia lėktuvos pakylimo tako.

3. Nieko keisto, jog tarp transporto priemonių mylėtojo mėgiamiausių knygų atsidūrė -"Mano pirmasis ekskavatorius". Teksto ten labai mažai, kaip ir daugelyje mano paminėtų knygų, išskyrus "Vairuoju lėktuvą". Tekstus ir istorijas dažnai kuriame patys, gal todėl ši knyga jam neatsibosta. Beje, knyga-ekskavatorius važiuoja, t.y. sukasi knygos ratai.

4. "Istorijos 1 metų vaikams", "My first words spanish and english" ir "Kaip šunelis lobio ieškojo" dalinasi garbinga ketvirta vieta. Niekada nežinau, kurią knygutę iš šių jis išsirinks. Pirmoji - tai istorijos, skirtos nuo vienerių metų. Šią knyga gavome krikštynų proga, todėl mažylio bibliotekoje guli labai seniai. Antroji, taip pat gauta dovanų nuo tetos gyvenančios Anglijoje. Ir trečioji, pačio mažylio knygyne išsirinkta knyga. Pastaroji turi ratuką, kurį sukant keičiasi pagrindinio veikėjo draugų (gyvūnų) paveikslėliai.

5. "Nesiprausi torto neragausi" ir "Kakė Makė ir Netvarkos Nykštukas". Spalvos ir nuostabios iliustracijos - taip apibūdinčiau šias knygutes, Į mūsų skaitomų knygelių penketuką jos pateko tik prieš keletą savaičių. Iki ilgesnio teksto su paveikslėliais, o ne tik paveikslėlių knygoje reikėjo "priaugti". Na, kaip ir betkuriam mirtingajam prie kai kurios literatūros reikia "priaugti". Su vyru skaitome labai greitai, keisdami balso tonus ir daug gestikuliuodami ir taip pritraukdami mažylio dėmesį iki pat istorijų pabaigos.

Štai mano mažylio knygų penketukas. Priminsiu jam dar nėra 2 metukų, todėl ir literatūra ne pati sunkiausia švelniai tariant... Bet būtent šias knygas jis nori skaityti dar ir dar... ir tai viena priežasčių kodėl šios knygelės paslaptingai dingsta ir atsiranda netikėčiausiose vietuose: po mamos pagalve, tėčio rūbų spintoje, virtuvės spintelėse ar katino slėptuvėje.

Na, ir klausimas pabaigai, o kaip atrodytų Jūsų vaikų mėgiamų knygų Top5? Nes jau norėtume naujų istorijų papildymo...





30 views
bottom of page