top of page

Aplankėme Palangos baseiną


Geriausia dovana, kurią galite padovanoti savo vaikams - tai prisiminimai ir kelionės. Ir nesvarbu, jog Jūsų zuikis skaičiuoja tik mėnesius, tačiau kelionė - tai atradimai, bendri prisiminimai ir ryšys... Nebūtina keliauti toli, svarbu kartu...

Mes keliaujame nuo kelių gyvenimo mėnesių, tiesa dar nebuvome išvykę už Lietuvos ribų, tačiau tokia išvyka jau suplanuota... Beje, nustebtumėte, kiek nuostabių vietų galima aplankyti su kūdikiais ar vaikais Lietuvoje, bet gal apie tai kitą kartą...

Ir nesvarbu, jog tu nemiegojęs, pavargęs ir paskutinius jėgos likučius tu nori eikvoti gulėdamas lovoje... tačiau tu žinai, jog lovoje tu negulėsi. O keliauti būtina. Na bent iš namų išeiti. Pamatysi, kaip tau pagerės...

Savaitgalį taip buvo ir man. Nuėjau miegoti vėlai, miegojau blogai, mažasis zuikis kėlėsi 6 ryto, be to man skaudėjo skrandį ir degino rėmuo (pastaruoju metu - tai mano rytinis palydovas). Norėjau gulėti lovoje ir skęsti liūdesyje bei skausme... Ir čia išgirdau savo vyro žodžius: "Važiuojam. Nuo to, jog tu būsi namie tikrai nepailsėsi". Ir, jei būčiau likusi namie - tai būtų buvusi tiesa.

Taigi išvykome į Palangą, tiksliau aplankyti Palangos baseino. Beje, didžiulis kelionių pliusas - tai nuo įspūdžių pavargęs mažylis, kuris daug daug miega mašinoje. O miegodamas jis nešaukia, nerėkia, nelipa ir nelaužo...

Palangos baseinas yra tik tik atidarytas (man atrodo kovo mėnesį). Tiesa, nepadariau nė vienos nuotraukos... pamiršau... jaučiausi tokia maloniai pavargusi ir alkana, jog pagalvojau tik grįžusi.

Na, o apie Palangos baseiną... jį labai lengva rasti ir jame dirba labai labai malonus personalas. Patikėkit malonaus personalo Lietuvoje galėtų būti ir daugiau, ypač aptarnavimo sferoje. O bent šiek tiek malonesnio aptarnavimo norėtųsi ir ligoninėse (žinoma, yra išimčių ir aš jas žinau).

Kaip bebūtų... ten maloniai šypsosi rūbinėje dirbanti moteris, personalas registratūroje, gelbėtojai ir viską tvarkančios moteriškės. Persirengimo kambarys erdvus, o baseinas didelis su 8 plaukimo takeliais. Aišku, baseinas mums dar neaktualus, tad visą laiką praleidome sveikatingumo zonoje.

Sveikatingumo zonoje erdvu, įrengta puiki ventiliacija ir nesmirda chloru. Kūdikių baseinas šiltas, negilus, ten praleidome didžiąją dalį laiko, o nardyti zuikis mokėsi sveikatingumo zonoje esančiame suaugusiųjų ir vaikų baseine.

Nors nesu didelė pirčių mėgėja, bet labai apsidžiaugiau, jog ten yra net dvi erdvios garinės pirtys. Patiko ir himalajų druskų sauna (padaryta iš himalajų druskos blokų). Sveikatingumo zonoje galima nemokamai atsigerti vandens, yra gultai, dušai atsigaivinti ir nusiprausti po pirties.

Mano zuikiui labai patiko, patiko ir man. Jaučiausi geresnės nuotaikos po išbandytų pirčių ir baseinuose įrengtų masažinių sistemų. Viskas taip švaru, erdvu ir nauja (taip sakė kelios moterys pirtyje, kurių pokalbį nugirdau), todėl tikrai siūlau šią vietą aplankyti visiems tėvams, kuriems Palanga nėra toli. O gal ten dar nesilankė Palangoje gyvenantys tėveliai su mažyliais?

Beje, mažyliams iki 3 metų apsilankymas nieko nekainuoja. O būtent vandens procedūros jiems vienos maloniausių.



Zuikio receptai
13 views
bottom of page