top of page

Trupiniuotis (nuo 12 mėnesių)

Updated: May 4, 2020

Mūsų namuose apsigyveno Bildukas. Tas, kurio dėka dingsta daiktai. Ir aš nekalbu apie įprastą kojinių dingimą skalbimo mašinoje. Jau mėnesį nerandame tv pultelio, televizorių valdome mobiliuoju telefonu. Dingo mano oranžiniai bėgimo bateliai... abu. Vieną dieną jais bėgiojau, o kitą - jų nebebuvo. Pagalvoti būtų galima, jog pamečiau, bet kokia užuomarša būčiau, manau bėgdama būčiau tai pastebėjusi... Taip pat dingo pašto dėžutės rakteliai, mano apyrankė ir keletas valgymo įrankių. Galbūt dingo ir daugiau daiktų, tačiau, iki kol jų Būtinai neprireiks manau nepastebėsiu...

Nors kartais kresteli tokia mintis, jog Bildukas ne kokia mistinė būtybė, o konkrečią formą turintis žmogus. Na, kokių 92 cm, 13 kg, tamsiai mėlynų akių, susivėlęs, sėdintis vos už pusę metro nuo manęs ir skanaujantis šiandienos kepiniu.

O štai ir šio kepinio receptas. Be kiaušinių, be karvės pieno, be kvietinių miltų ir tinkantis mažyliams nuo metų bei veganams.


Reikės:

60 g sumaltų "Dobele" avižų miltų

3 v.š. "Dobele" avižų dribsnių

5 v.š. klevų sirupo

50 g kokosų sviesto

1 a.š. cinamono

6 vnt. mažų persikų

4 vnt. slyvų


Persikus ir slyvas supjaustykite, sumaišykite su 2 v.š. klevų sirupo. Miltus, cinamoną, dribsnius sumaišykite su 3 v.š. klevų sirupo. Įtarkuokite šaltą kokosų sviestą ir pirštais sumaišykite su miltų ir dribsnių mišiniu.

Į dubenėlio apačią dėkite supjaustytus vaisius, ant viršaus trupinių masę. Kepkite 180 lapsnių įkaitintoje orkaitėje 40-45 minutes.




Dobele avižų miltai
27 views

Recent Posts

See All
bottom of page