top of page

Trispalviai pyragėliai

Šį mėnesį neatsitiktinai vis pasidalinu trispalviu meniu. Visi receptai buvo ruošti kovo mėnesio "Tavo vaikas" numeriui. Ir meniu tema... žinoma, Kovo 11-oji! Lietuvos Nepriklausomybės atkūrimo šventės proga kvietėme nepraleisti galimybės pasidžiaugti svarbia istorine akimirka su savo vaikais ir perkelkti Lietuvos trispalvę į lėkštes.

Šiek tiek pavėluotai idėjomis dalinuosi su tinklaraščio skaitytojais su mintimi, kad Lietuvos trispalvę perkelti į lėkštes yra tikrai daugiau progų nei Kovo 11-oji!

Na, o šie pyragėliai draugiški vaikams, be pridėtinio cukraus, termiškai neapdoroti ir labai labai saldūs.


Reikės:

3 bananų

15 šviežių datulių be kauliuko


geltonam sluoksniui:

1 puodelio kukurūzų dribsnių


žaliajam sluoksniui:

50 g špinatų

1 puodelio avižų dribsnių

0,5 puodelio kokosų drožlių


raudonajam sluoksniui:

1 puodelio avižų dribsnių

0,5 puodelio raudonų uogų (naudojau braškes)



Bananus sutrinkite su datulėmis ir atskirkite į tris dalis.

Gaminant geltonąjį sluoksnį: kukurūzų dribsnius sumaišykite su trečdaliu datulių ir banano masės. Gautą masę sudėkite į formą. Išlyginkite ir suspjauskite.

Špinatus sutrinkite maisto trintuvu ir sumaišykite su avižų dribsniais, kokosų drožlėmis ir trečdaliu datulių ir bananų masės. Sudėkite ant geltonosios masės, išlyginkite, prispauskite.

Trečiajam sluoksniui bananų ir datulių masę sumaišykite su trintomis uogomis bei avižomis. Sudėkite ant žaliosios masės.

Laikykite šaldymo kameroje apie 3 valandas. Ištraukus supjaustykite norimo dydžio gabalėliais ir palikite sušilti 10 minučių.





18 views

Recent Posts

See All
bottom of page