top of page

Sūrio pyragas su levandomis ir kriaušėmis

Tikrai ne aš galėjau atsispirti sūrio pyrago su levandomis gamybai! Prieš porą savaičių sekmadienio rytą tingiai gėriau kavą, viena akimi stebėjau tv3 laidą "La Maistas" ir pamačiau šį Braskų sūrio pyragą... Pagalvojau tobula! Būtinai išbandysiu.

Žinoma, vis laiko neradau ir atradau tik tada, kai suplanuotą įmonės išvyką atšaukė dėl virusų grėsmės. Nežinau ar apsidžiaugiau, kad nebereikės galvoti, ką į įmonės išvyką valgomo įsidėti (man čia išvykų galvos skausmas) ar nuliūdau, kad į darbą vis dėl to eiti teks. Emocijos pagauta ir pyragą pagaminau.

Pyrago išėjo tikrai daug. Teko neštis į darbą ir koleges vaišinti. Levandų skonis nėra intensyvus, tai jei apie pastarąsiais neužsimintum, tai pyrago ragautojai net nesuprastų.




Reikės:

900 gramų varškės desertams

150 gramų agavų sirupo (arba 300 g cukraus kaip originaliame recepte)

400 mililitrų riebios grietinėlės

6 vienetų kiaušinių

50 gramų pilno grūdo kvietinių miltų

3 vienetų kriaušių

1 šaukšto džiovintų levandų

1 šaukštelio vanilinio cukraus


Varškę iki vientisos masės išsukame su vaniliniu cukrumi ir agavų sirupu. Įpilame grietinėlės, įmušame kiaušinius ir vėl gerai išsukame. Suberiame miltus, išmaišome. Kriaušes supjaustome 1 cm dydžio gabalėliais, įdedame levandų ir sumaišome.

Į kepimo popieriumi išklotą pyrago formą pilame pusę pyrago masės, sudedame kriaušes su levandomis ir užpilame likusia pyrago mase.

Kepame 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 1 valandą, kol viršus apskrus.

Iškepusiam pyragui leidžiame atvėsti kepimo formoje, po to 4-5 valandoms (arba nakčiai) dedame į šaldytuvą.





27 views

Recent Posts

See All
bottom of page