top of page

Sloksniuotos tešlos pyragėliai su uogomis

Ruošdami žurnalo "Tavo vaikas" š.Valentino dienos metu su Matu nusprendėme ilgai virtuvėje neplušėti, paruošėme itin lengvus receptus, kuriuos galima ruošti su vaikais.

Tą kartą visus kvietėme į pasimatymą virtuvėje.

Visai atsitiktinai šioje fotosesijoje sudalyvavo ir mūsų katė. Na, ji visada šalia.... kai fotografuoju, tai jos uodegos gabaliukas į kadrą papuolą, tai ji atsiguli šalia maisto (o kaip aš pykstu dėl to), tai ji mano rekvizitus bando pavogti. Aš ją nuvarau ir niekada nefotogtafuoju, o nuotraukoje dar ir apkerpu jei jos letenos kažkur matosi... Nufotografavo šią nedorelę vyras ir iš to pirmo kadro redaktorė nusprendė, kad ji šalia mūsų receptų privalo atsidurti :). Aš visada sakiau - jei ne jos bjaurus būdas gal vieną dieną ir #katemodelis būtų galėjusi būti :D.

Na, o vienas tų paprastųjų receptų buvo - sloksniuotos tešlos pyragėliai su uogomis. Ne pirmą kartą paruoštą sloksniuotą tešlą naudoju gamindama su vaikais, ja naudotis parasta, smagu ir jos pagalba vaikai mokosi gaminti. Sloksniuotos tešlos pyragėlių įdarui galima rinkti šviežias uogas, močiutės virtas uogienes ar net šokoladą.



Reikės:

sloksniuotos tešlos lakštų

trintų uogų pasaldintų medumi/klevų sirupu (arba uogienės)

kiaušinio


Iš sloksniuotos tešlos išpjauname rombus. Į rombų vidurį dedame trintas uogas ir užlankstome rombo kraštines. Išplakame kiaušinį ir šiuo plakiniu ištepame pyragėlius.

Kepame 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 10-15 minučių.




10 views

Recent Posts

See All
bottom of page