top of page

Pilno grūdo spagečiai su pomidorų tyre

Updated: May 4, 2020

Migdžiau savo mažąjį princą pietų miego... ir pabudau po 2 valandų (!). Taip nutinka labai labai retai... Pabudau pikta, be jėgų ir tikrai nenusiteikusi ilgam vakarojimui virtuvėje. Po vakarienės vyras planavo vykti žaisti futbolo, o mes aktyviai laiką leisti žaidimų aikštelėje, todėl makaronai vakarienei pasirodė ne toks jau ir nuodėmingas pasirinkimas.

Bendru sutarimu pasirinkome sveikiausią makaronų alternatyvą - kietagrūdžių kviečių visų grūdo dalių "Dobele" spagečius, kurie nei įprasti makaronai padės ilgiau jaustis sotiems ir neužkandžiauti. Vyresnių vaikų ir tėvelių šių makaronų skonis iš pirmo karto gali ir visiškai nesužavėti! Kaip ir prie daugelio sveikesnių alternatyvų prie šios makaronų rūšies reikia priprasti, o pripratus jie tikrai ras vietos jūsų spintelėje. Beje, žmonės dažnai pirmenybę teikia tiems produktams, kuriuos valgo nuo vaikystės, todėl nieko keisto, jog mano mažyliui šie makaronai tinka ir patinka.

Kaip minėjau, tą dieną nesijaučiau turinti jėgų ilgiems eksperimentams virtuvėje, todėl makaronus gardinau greita naminės tyrės variaciją ir parmezanu. Padariau tik vieną klaidą - padažo padariau per mažai, todėl su jumis dalinuosi padidintu ingriedentų kiekiu.

Tokia spagečių rūšis skatina žarnyno veiklą, o šitas receptas tiks ir patiems mažiausiems valgytojams, kurie jau pradėjo savo maisto kelionę ir susipažino su visais minimais ingredientais. Be mėsos, kiaušinių ir greita.


2 porcijoms reikės:

200-300 g "Dobele" kietagrūdžių pilno grūdo makaronų

parmezano


Padažui:

500 g smulkintų pomidorų savo sultyse (atitiktų 2 skardines pirktas parduotuvėje)

1 a. š. česnako granulių

1 v.š. obuolių acto

druskos, pipirų

1 v. š. klevų sirupo

1 a.š. džiovinto baziliko (tinka ir šviežias)


Makaronus išverdame kaip nurodyta ant pakuotės. Susitarkuojame sūrį. Pomidorus dedame į keptuvę, uždengiame ir kaitiname, kol padažas pradės burbuliuoti. Sumažiname ugnį, supilame actą, dedame druskos, pipirų, baziliko ir klevų sirupo. Viską sumaišome ir padažą pakaitiname dar keletą minučių.

Išvirusius makaronus dedame į lėkštę gausiai apipilame padažu ir pagardiname parmezanu.



"Dobele" kietagrūdžiai makaronai
47 views

Recent Posts

See All
bottom of page