top of page

Perlinių kruopų košė mažyliui arba pietūs skubantiems

Updated: May 4, 2020

Dažniausiai patys paprasčiausi patiekalai yra patys sveikiausi ir labiausiai tinkami vaikams, ypač patiems mažiausiems. O kartais tiesiog nėra laiko ilgai suktis virtuvėje... Kaip ir šiandien...

Lyg sniegas per Kalėdas laikas tirpte tirpo sename staliniame laikrodyje, o aš turėjau bėgti iš namų artėjant mažylio pietų metui. Kalbu, ne apie miego, o valgio metą, o ir bėgti man į sporto salę reikėjo. Mažyliu turėjo pasirūpinti tėtė, o netoli virtuvinės kriauklės gulėjo dubuo su per naktį brinkytomis perlinėmis kruopomis. Nors ir laiko stokojau, tačiau sveiko maisto ruošimui jokių pasiteisinimų neieškojau.

Šią perlinių kruopų košę paprasta ruošti, tinka susidėti į indelius ir baigti ruošti pas kažką svečiuose (na, kaip dariau aš). Skaičiau, jog taip paruoštose kruopose lieka daugiau maistingų medžiagų. Šis receptas rekomenduojamas, kaip sveikų pietų alternatyva 1-3 metų zuikiams, aišku, tinka ir savimi besirūpinantiems suaugusiems.


Mažylio porcijai reikės:

30 g sausų perlinių kruopų (jas nuplautas, per naktį brinkykite šaltame vandenyje)

70 g vyšninių pomidorų

1 v.š. sviesto

30 g varškės sūrio (rinkausi su česnaku, bet galima ir be jo)

druskos, pipirų


Pakeičiame vandenį per naktį brinkusioms kruopoms ir užverdame (vandens reikia tik, kad vos apsemtų kruopas). Verdame 10 minučių, išjungiame viryklę ir paliekame kruopas brinkti 15 minučių. Arba kruopas persidedame į transportavimui skirtą indą ir leidžiame kruopoms išbrinkti neilgos kelionės metu. Pagamintą košę pagardiname sviestu, prieskoniais, sūriu ir pjaustytais vyšniniais pomidorais.


32 views

Recent Posts

See All
bottom of page