top of page

Naminė juoda mielinė duona be miltų (nuo 4 metų)

Updated: May 5, 2020


Vienintelis blogas dalykas šioje duonoje - tai mielės. Sveikuoliai, daktarai, mitybos specialistai, virtuvės šefai dažnai ginčijasi dėl mielių daromos žalos. Aš tikiu, jog jomis piknaudžiauti nereikėtų, tačiau vieną kitą kartą šį produktą panaudoti tikrai galima. Sveikam gyvenimui nereikia kraštutinumų.... Čia labiau apie psichologiją kalbu, bet neišsiplėsiu...

O apie šią duoną...Šį duonos receptą sužinojau iš žmonių, kurie laikosi angliavandenius ribojančios mitybos. Taigi šioje duonoje angliavandenių labai mažai ir jos pagrindą sudaro nuostabiosios linų sėmenys (manau apie jas tikrai nereikia net pasakoti). Čia nėra miltų. Tinka vegetarams.

Beje, vaikams iki 4 metų ši duona netinka, nes linų sėmenys laisvina vidurius.

Reikės:

250 g maltų linų sėmenų

1 šaukšto kepimo miltelių

1 šaukšto maltų gysločio luobelių

1 šaukšto cukraus

2 šaukštai sausų mielių

5 kambario temperatūros kiaušiniai

125 g tirpinto sviesto

2 šaukštai kmynų

2 šaukštai sėklų (galima nedėti)

verdančio vandens

žiupsnelio druskos


Kmynus užplikyti verdančiu vandeniu, kad dvigubai apsemtų. Ištirpinti sviestą ir palikti atvėsti. Išmirkusius kmynus nukošti, o likusį šiltą skystį panaudoti mielėms užpilti. Į mieles įdėkite cukraus, kaip minėjau ankščiau, užpilkite kmynų šiltų nuoviru ir padėkite į šalį 15-20 min.

Visus sausus produktus sumaišykite dubenyje. Kitame dubenyje suplakite kiaušinius su sviestu, supilkite pastovėjusias mieles.

Į vieną masę sumaišykite sausus ir skystus mišinius. Viską gerai išmaišykite, kol gausis lipni tiršta tešla.

Tešlą kildinkite maišelyje ar plėvele apvyniotame dubenyje apie 1.5 val. Kepant duoną, indą ištepkite sviestu, paviršių patepkite vandeniu. Kepkite 45 min 170 laipsnių įkaitintoje orkaitėje. Iškeptą duoną dar 20 minučių palikite orkaitėje. .


154 views

Recent Posts

See All
bottom of page