top of page

Mes sirgome... makaronų, bulvės ir morkos sriuba (nuo 10 mėn+)

Updated: May 5, 2020


Šiandien antradienis ir aš jaučiuosi šiek tiek geriau. Sekmadienio vakarą mudviem sustojo skrandis ir mudu vėmėme visą naktį, krėtė šaltis ir buvo šiaip blogai. Nieko keista, jog pirmadienį mudu beveik nepakilome iš lovos. Skaudėjo kaulus (man itin skaudėjo kelius), galvą, skrandį ir turėjome temperatūros. Simptomai kažkiek priminė skrandžio gripą. Baisiausia, jog mudu neturėjome jėgų kilti iš lovos, o mūsų zuikis buvo kupinas energijos nuo 6 ryto (eilinį kartą)...

Be perstojo svaigo galva, bet sau ilsėtis negalėjome leistis, nes zuikis yra nepaprastas mažylis-zuikis, o angliškai vadinamasis "toddler'is". Na, toks tarp 1 ir 3 metų, nenustygstantis vietoje ir sugalvojantis aibę vieną už kitą pavojingesnių žygdarbių. Be to šiam zuikiui kalasi iltiniai dantys (!)...

Bet tą dieną zuikis buvo labai geras, dukart su mumis miegojo pietų miego, neprašė būti nešiojamas ir užmigo 9 valandą vakaro kartu su manimi.

Tiesa, labai bijojau, jog nuo mūsų neužsikrėstų mažylis, taigi vėdinau kambarius, pervilkau visų patalynę, grindis greitai perploviau vandeniu su arbatmedžio eteriniu aliejumi. Bandžiau arbatmedžio eterinį aliejų garinti, tačiau jo kvapas buvo per stiprus mano savijautai....

Jėgų nebuvo kilti iš lovos, o ką kalbėti apie maisto gaminimą. Taigi, pietums gaminomės tinginių sriubą. O kadangi nebuvau užsišaldžiusi jokio vištienos sultinio (taip padarytų geros mamos), sriubą viriau iš pirktinio sultinio... Super-mamos, nusiraminkite rinkausi ekologišką sultinį, tiesa silpnai sūdytą. Parduotuvėse galima rasti ir be druskos.


Reikės:

1 morka

1 bulvė

50 g makaronų (iš tikro ėmiau saują, na, iš akies, visai neturėjau jėgų sverti)

500 ml vandens

4 arbatinius šaukštelius sultinio (ant pakuotės nurodyta 4 arbatiniai šaukšteliai 1 litrui vandens)


Sukaupus paskutines jėgas smulkiai supjaustyti morkas ir bulves (aišku prieš tai gerai nuplauti). Supjaustytas daržoves ir makaronus sumesti į verdantį puodą. Įdėti sultinio ir virti apie 15-20 minučių, kol daržovės suminkštės, o makaronai išvirs. Tikslus laikas priklauso kaip smulkiai supjaustytos bus daržovės ir kokios formos bus makaronai.

Mažesniems vaikams rinkitės smulkesnius makaronus (raidelės, žvaigždutės ar pan). Juos suberkite po 10 minučių bulvių ir morkų virimo. Išvirus sriubai, leiskite jai pailsėti.


Ši sriuba puikiai tiko mūsų iškankintiems skrandžiams, o ir mažyliui patiko.


Antradienį atsikėliau su skaudančia galva, silpnumu ir skaudančia ausimi. Nuo paauglystės atsimenu skaudančių ausų skausmą kaip vieną bjauriausių, taigi šiek tiek išsigandau. Išgėriau vaistų nuo galvos skausmo, išsitepiau skruostus, ausis, kaklą zuikio "Dantukų fėja", dar ištepiau šiuo mišiniu vatą ir įsikišau ją į ausį... ir nežinau, ar čia sutapimas ar iš tikro ši "Fėja" pagelbėjo - apie pietus man nebeskaudėjo nieko. Tiesa, jaučiuosi dar šiek tiek pavargusi, taigi eisiu šiek tiek nusnūsti su savuoju Zuikiu pietų. Labanakt :*!



18 views

Recent Posts

See All
bottom of page