top of page

Makaronų ir kalakutienos kotletukai

Updated: May 4, 2020

Žiūriu į šią nuotrauką ir galvoju: "neblogai neblogai buvo, reiktų dar kartą pasidaryti"... O ir mažylis valgė, kas paskutiniu metu yra misija neįmanoma. Vakarienės su manimi jis praktiškai nebevalgo. Na, gal kelis žirnelius, kelis kąsnelius į burną įsideda ir bėga toliau žaisti.

O atėjus laikui į lovą - vaikui krūvos reikalų. Aišku, bent dešimt kartų reikia atsigerti vandenuko (na, kad nedehidratuotų naktį - suprantama). Bent 3-4 knygeles praversti (reikia įsitikinti, kad per naktį niekas juose nepasikeitė). Ir aišku, pavalgyti! Moterys žino, jog visi, net ir 2 metų neturintys vyrai, prieš miegą turi pavalgyti. Taisyklė vyrų tokia! Ir ką, keliaujame šaldytuvo link, nes gurgiantis skrandis dar niekam užmigti nepadėjo... Keliaujame nekartą... Ir dar vandenuko atsigeriame... Ir štai taip atrodo mūsų naktiniai ritualai dabar.

O receptas, kaip visada paprastas. Jau n-tąjį kartą makaronų patiekalas, bet šį kartą su mėsa. Tikiuosi patiks.


2-3 porcijoms reikÄ—s:

300 g virtų makaronų

300 g maltos kalakutienos krūtinėlės

1 svogūno

1 morkos

50 g grietinÄ—lÄ—s

80 g džiūvesėlių

druskos, pipirų


Garnyrui:

mėgstamų salotų, daržovių ir salotų padažo


Svogūną supjaustykite, morką sutarkuokite. Abu ingredientus apkepkite ir sumaišykite su makaronais bei malta kalakutiena. Įmuškite kiaušinį, įpilkite grietinėlės, pagardinkite druska, pipirais. Formuokite norimo dydžio kotletukus ir juos apvoliokite džiūvesėliuose. Kepkite 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 25 minutes.

Patiekite su mėgstamomis salotomis, daržovėmis bei padažu.



89 views

Recent Posts

See All
bottom of page