top of page

Makaronų apkepas su moliūgu tyre ir vištiena

Updated: Apr 16, 2020

Jei moliūgų tyrės prisigaminote tiek, kad užteks ir iki kito moliūgo sezono, o ir panaudojimo būdai senka... tai šis receptas tikrai jums.

Makaronų apkepą, kaip ir kitus makaronų patiekalus, pagaminti lengva, o laikas, kai jis kepa orkaitėje galima skirti vaikams, o dar geriau Sau... Na, žodžiu puikus patiekalas, kai gaminti tingisi.


2-3 porcijoms reikės:

250 g "Dobele" makaronų

1 stiklinės moliūgų tyrės

250 g vištienos file

2 šaukštų aliejaus kepimui

2 šaukštų sviesto

1 kupino šaukšto miltų

2 stiklinių pieno

250 g mėgstamo tarkuoto sūrio

2 a.š. baziliko prieskonių

2 a.š. saldžiosios paprikos prieskonių

2 a.š. ciberžolės prieskonių

pipirų

druskos


Išvirkite makaronus kaip nurodyta ant pakuotės.

Vištieną supjaustykite 2 cm dydžio gabaliukais. Keptuvėje įkaitinkite aliejų ir ištroškinkite vištieną. Pasūdykite, pagardinkite maltais pipirais, sumaišykite su stikline moliūgo tyrės.

Puode ištirpinkite sviestą, suberkite miltus ir pakaitinkite juos apie minutę. Įpilkite pieno. Gerai išmaišykite. Pavirkite kol truputį sutirštės. Pagardinkite padažą pipirais, pasūdykite. Išvirtus makaronus sumaišykite su vištienos ir moliūgu tyrės mišiniu, pagardinkite prieskoniais ir sudėkite į apkepo formą, viską užpilkite padažu.

Kepkite 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 25-30 minučių. Po 25-30 minučių apkepą apibarstykite tarkuotu sūriu ir orkaitėje pakepkite tiek, kad sūris išsilydytų.




Recent Posts

See All
bottom of page