top of page

Makaronai su feta ir paprikomis

Updated: May 4, 2020

Ar yra vaikų, kurie nemėgsta makaronų? Na, tikriausiai mažuma... Todėl rinkdamiesi makaronus pietums būsite sutikti plojimais. Įvairūs makaronų ir daržovių patiekalai puiki priemonė vaikams susipažinti ir pamėgti daržoves.

Makaronai yra angliavandenių šaltinis, todėl jie labai tiks aktyviems, sportuojantiems ir greitai augantiems vaikams. Prisiminkime ir tai, jog makaronų patiekalai dažnai įtraukiami į sportininkų mitybos racioną.

O šįkart... jei įprasti Jūsų šeimai makaronų patiekalai atsibodo - išbandykite šią feta ir paprikomis pagardintą versiją.


2-3 porcijoms reikės:

300 g "Dobele" kietagrūdžių makaronų

200 ml grietinėlės

2 vnt saldžiųjų paprikų

200 g fetos sūrio

5 v.š. kieto sūrio

1 vnt smulkiai pjaustyto svogūno

druskos, pipirų

1 v.š. bazilikų


Paprikas patepkite šaukštu aliejaus, padėkite ant skardos išklotos aliuminio folija ir kepkite 210 laipsnių įkaitintoje orkairėje apie pusvalandį (kas 10 minučių paprikas apsukite). Paprikoms iškepus, jas susukite į ant skardos išklotą foliją ir leiskite atvėsti. Atvėsus paprikoms nulupkite jų odą, išvalykite sėklas ir supjaustykite kubeliais.

Kaip nurodyta ant pakuotės išvirkite makaronus.

Gilioje keptuvėje apkepkite svogūnus, supilkite grietinėlę, sudėkite fetą ir ant silpnos ugnies kaitinkite, kol feta ištirps. Sudėkite papriką ir parmezaną, pakaintinkite dar minutę ir viską sutrinkite elektriniu grūstuvu. Padažą pagardinkite druska, pipirais, bazilikais.

Išvirusius makaronus sudėkite į padažą ir kaitindami keptuvę ant silpnos ugnies maišykite makaronus, kol pastarieji tolygiai pasidengs padažu.


Recent Posts

See All
bottom of page