top of page

Makaronai kokosų padaže

Updated: May 4, 2020

Kažkada girdėjau, jog ilgų nuotolių bėgikai dažnai laikosi angliavandenių dietos, kurių pagrindą sudaro makaronai ir kruopos. Girdėjau gandų, jog bėgiko sėkmę lemia ne tik sunkios treniruotės, bet ir sugebėjimas kaupti angliavandenius ir deguonies įsisavinimas. Nežinau ar tai tiesa, tačiau ilgų nuotolių bėgikai man asocijuojasi su mažais vaikais, kurie juda ir juda. Savo mažomis kojytėmis pėdina tūkstančius žingsnių lydėdami mus iki parduotuvės ar parkelio, kurie mums atrodo taip arti, o jiems - tai daugybę jėgų kainuojanti kelionė.

Aktyviems vaikams tikrai reikia makaronų. Šį kartą dalinuosi šiek tiek azijietiška, bet labai švelnia makaronų versija. Recepte nėra mėsos, tačiau jei turite poreikį - į padažą įdėkite ir jos.


2-3 porcijoms reikės:

300 g "Dobele" pilno grūdo spagečių

0,5 vnt saldžiosios paprikos

150 g mažųjų kukurūzų

150 g šaldytų žirnelių

1 vnt laimo

1 indelio kokosų pieno

2 a.š. baziliko prieskonių

2 a.š. saldžiosios paprikos prieskonių

2 a.š. ciberžolės prieskonių

pipirų

druskos


Išvirkite makaronus kaip nurodyta ant pakuotės.

Smulkiai supjaustykite papriką. Šaldytus žirnelius atšildykite laikant natūralioje kambario temperatūroje, o jei laiko nėra - trumpai panardinkite į karštą vandenį. Kukurūzus supjaustykite į norimo dydžio gabalėlius ir pasūdytame vandenyje pavirkite apie 4 minutes. Tuo tarpu keptuvėje pašildykite paprikas ir žirnelius, įpilkite kokosų pieną, įdėkite prieskonius ir gerai išmaišykite. Sudėkite kukurūzus.

Išvirusius makaronus sudėkite į gilaus dugno keptuvę, užpilkite juos padažu ir ant silpnos ugnies viską maišykite, kol makaronai tolygiai pasidengs padažu. Prieš ragaudami išsispauskite laimo sulčių.



68 views

Recent Posts

See All
bottom of page