top of page

Kokios užgavėnės be blynų arba mūsų mieliniai blynai


Nesu didelė blynų gerbėja, priešingai nei mano vyras, bet...

Kokios užgavėnės be blynų? Čia kaip Kalėdos be eglutės arba Velykos be kiaušinių. Kadangi blynus mėgstu neperlabiausiai, tai normaliai jų kepti ir nemoku. Dažnai bandau iš jų padaryti kažką sveikesnio ir rezultate gaunu: saldžią kiaušinienė, nuo keptuvės nenugrandomą masę ar kažką visai neprimenančio blynus. Bet per šventes apie kažką sveikiau kalbėti yra nuodėmė, taigi jūsų teismui - Mieliniai blynai.

Jie tokie purūs, dideli, minkšti ir net tinkami valgyti atšalus. Kepa labai greitai ir pamaitins 3 rimtus valgytojus arba 4 tokius kaip aš (suvalgiau 4 ar 5 blynus ir man buvo gana). Tiesa tešlą pasiruošiau iš vakaro, o kepiau per pietus (na, man taip patogiausia).


Ingredientai:

14 g sausų mielių

500 ml šilto pieno

4 kiaušinių

2 šaukštelių ir 2 šaukštų cukraus

500 g miltų

žiupsnio druskos

1 šaukštelio cinamono

2 šaukštų aliejaus


Sausas mieles ištriname su 2 šaušteliais cukraus, supilame šiltą pieną ir gerai išmaišome. Paruoštą masę uždengiame ir šiltai paliekame kilti apie 20 minučių (kol masė ims burbuliuoti ir kilti). Kitame dubenyje išplakame 2 šaukštus cukraus su 4 kiaušiniais. Į mielių masę įpilame kiaušinio ir cukraus plakinį, įsijojame miltus, pabarstome cinamoną ir druską. Įpilame aliejų. Viską labai gerai išmaišome.

Tešlą kildinau per naktį šaldytuve.

Ant įkaitintos keptuvės pilame aliejaus, dedame po šaukštą tešlos ir kepame ant nedidelės ugnies, kol blynai gražiai pagels ir pakils.


36 views

Recent Posts

See All
bottom of page