top of page

Kesadilijos su moliūgo, fetos, vištienos ir špinatų įdaru

Updated: Apr 16, 2020

Mano mažasis zuikis išvydęs šią interpretaciją sakė „VAU“. Skanu tiek su špinatų, česnakų, padažu ir pomidorais, tiek be jų.

Dar vienas skanus būdas, kaip sunaudoti moliūgą ir šį rudenio karalių įsiūlyti vaikams.


2 kesadilijoms reikės:

4 pilno grūdo tortilijų

400 g moliūgo

1 saujos smulkintų špinatų

250 g konservuotų avinžirnių

200 g vištienos krūtinėlės

3 v.š. alyvuogių aliejaus

1 česnako skiltelės

1 a.š. saldžiosios paprikos prieskonių

druskos, pipirų

100 g fetos sūrio

100 g kietojo sūrio


Padažui reikės:

300 g graikiško jogurto

1 a.š. česnako granulių

30 g špinatų

druskos, pipirų


Pagardui:

100 g vyšninių pomidorų


Moliūgą nuskutame, supjaustome kubeliais, apšlakstome šaukštu aliejaus, pagardiname druska, pipirais, sudedame į kepimo popieriumi išklotą skardą ir kepame 190 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 20-25 minutes, kol suminkštės.

Gaminame padažą: trintuvu (ar maisto smulkintuvu) sutriname visus ingredientus iki vientisos masės.

Vištienos krūtinėlę išverdame ir suplėšome.

Susmulkiname česnako skiltelę.

Keptuvėje įkaitiname šaukštą alyvuogių aliejaus, suberiame smulkintą česnaką ir pakepiname kelias minutes. Suberiame avinžirnius, įpilame kelis šaukštus avinžirnių skardinėje esančio skysčio ir pakaitiname porą minučių, kol avinžirniai sušils.

Fetą sutrupiname mažais gabaliukais ir sumaišome su tarkuotu kietuoju sūriu.

Į dubenį (ar maisto smulkintuvą) supilame avinžirnius, moliūgus ir maisto trintuvu sutriname iki vientisos masės. Įpilame šiek tiek vandens, jog masę galėtume lengvai užtepti ant tortilijos.

Su šaukštu aliejaus įkaitintoje keptuvėje pašildome plėšytą vištieną, suberiame saują smulkintų špinatų ir pakaitiname, kol špinatai suminkštės.

Įkaitiname didesnę keptuvę (tokią, jog tilptų tortilijos lakštas). Į ją dedame tortilijos lakštą, ant viršaus užbarstome sūrio mišinio, kelis šaukštus avinžirnių ir moliūgų mišinio, pusę gautos vištienos ir špinatų masės ir vėl pabarstome sūrio mišiniu. Ant viršaus uždedame dar vieną tortilijos lakštą ir lengvai viską paspaudžiame, jog įdaras pasiskirstytų.

Kiekvieną kesadilijos pusę keptuvėje apkepame po 2 minutes. Iškepusias kesadilijas perpjauname į 4 dalis. Valgome su paruoštu padažu ir per pusę perpjautais vyšniniais pomidorais.




74 views

Recent Posts

See All
bottom of page