top of page

Kalėdinių sausainių sviestas

Dar prieš metus apie tokį dalyką kaip sausainių sviestas nebuvau nė girdėjusi. Dovanų šio gėrio man parvežė Anglijoje gyvenanti pusseserė ir... aš netekau amo, kaip nuodėmingai skanu! Nebūčiau nė pagalvojusi, kad toks dalykas yra. O dabar ne tik pagalvojau, bet ir nusprendžiau, kad laikas tokiu skanėstu palepinti ir artimuosius.

Kalėdinių sausainių sviestui galima rinktis parduotuvėje pirktus imbierinius sausainius arba tokius pasigaminti namuose. Puiki idėja ieškant dovanos paskutinę minutę ir būdas sunaudoti jau pabodusius sausainius.



Reikės:

100 g imbierinių sausainių

100 ml vandens

100 g paprasto, ghee arba kokosų sviesto

1 a.š. medaus (jei reikia papildomo saldumo)


Sausainius trintuvo pagalba sumalame iki trupinių. Jei reikia įdedame medaus. Trupinius sudedame į puodą, įpilame vandens ir verdame ant silpnos ugnies pamaišydami apie porą minučių, kol masė pradeda tirštėti ir juose pradeda susidaryti kamuoliukai. Tada masę nuimame nuo ugnies ir leidžiame atvėsti (apie 5 minutes).

Į sausainių masę įdedame sviesto ir trintuvo pagalba sutriname iki vientisos kreminės masės. Dar šiltą sausainių masę sudedame į stiklainius, masei atvėsus užsukame stiklainių dangtelius ir dedame valandai į šaldytuvą.

Jei sausainių kremą gaminate su paprastu sviestu, kremą laikykite šaldytuve iki mėnesio. Jei su kokosų arba ghee sviestu – kremą galite laikyti ir spintelėje iki pusmečio.




32 views

Recent Posts

See All
bottom of page