top of page

Imbieriniai sausainiai

Updated: Apr 16, 2020

Šis imbierinių sausainių receptas puošė gruodžio mėnesio žurnalo "Tavo vaikas" puslapius.

Beje, taip imbierinius sausainius mūsų šeima kepa jau ne vienerius metus. Tik kartais šventinio ketverto (kakavos, imbiero, cinamono ir maltų gvazdikėlių) proporcijas šiek tiek pakeičiame. Jei norime aštresnių sausainių – įdedame šiek tiek daugiau imbiero ar gvazdikėlio. Jei nenorime nededame kakavos ir įdedame daugiau cinamono. Ieškokite sau tinkančių proporcijų ir atrasite savo šeimos imbierinių sausainių receptą.

Beje, nepamirškite, jog šiuos sausainius taip pat galima dekoruoti klasikiniu citrinos sulčių, kiaušinio baltymo ir miltelinio cukraus glajumi ar parduotuvėje pirktais pabarstukais, maistiniais dažais. Šis užsiėmimas tikrai nepaliks abejingo nė vieno vaiko!


Sausainiams reikės:

180 g medaus

30 g klevų sirupo

130 g sviesto

370 g pilno grūdo kvietinių miltų

30 g kakavos

½ a.š. imbiero

1 a.š kepimo miltelių

1 a.š. cinamono

½ a.š. maltų gvazdikėlių

žiupsnelio druskos

1 vidutinio kiaušinio


Puode nuolat maišydami ištirpiname medų, klevų sirupą ir sviestą. Masei leidžiame atvėsti.

Miltus, kakavą persijojame ir sumaišome su imbieru, kepimo milteliais, cinamonu, maltais gvazdikėliais ir druska. Šio mišinio viduryje suformuojame duobelę į kurią įmušame kiaušinį, supilame atvėsusią medaus, klevų sirupo ir sviesto masę. Tešlą išminkome ir suformuojame rutulį. Rutulį suvyniojame į maistinę plėvelę ir paliekame šaldytuve 1-1,5 valandos.

Kepimo skardą išklojame kepimo popieriumi. Įkaitiname orkaitę iki 180 laipsnių temperatūros.

Tešlą padaliname į keletą dalių (bus lengviau kočioti) ir ant miltais pabarstyto paviršiaus kiekvieną jų iškočiojame kuo ploniau. Sausainių formelėmis išspaudžiame sausainius.

Sausainius perkeliame į kepimo skardą ir kepame 8-12 minučių.

Sausainius atidžiai stebime, jog neperkeptų.





19 views

Recent Posts

See All
bottom of page