top of page

Dribsnių bei špinatų kotletukai ir burokėlių salotos

Updated: May 4, 2020

Nors nesu vegetarė, tačiau labai mėgstu įvairius patiekalus be mėsos. Vienas mėgstamiausių mano patiekalų - greitai pagaminami avižų ir grikių kotletukai. Kotletu šį patiekalą vadinti net liežuvis neapsiverčia...

Taigi tokius kotletukus mano mama man kepdavo paauglystėje, o dabar panašiais lepinu ir savo zuikį. Ir jam jie labai patinka! O kur dar burokėlių ir saulėgrąžų salotos! Apsivalgymas!

Šis derinys pagaminamas labai greitai, tinka mažyliams. Žinoma, ir suaugusiems, puiki alternatyva pietums į darbą. Kotletukus pagardinau sviesto ir grietinėlės padažu, bet galima ir be jo.

Beje, pusę porcijos kepiau keptuvėje su aliejumi, o likusią karšto oro gruzdintuvėje be aliejaus. Skyrėsi išvaizda, o skonis nelabai.


9 kotletukams reikės:

1 stiklinė "Dobele" eko avižų dribsnių

1 stiklinė "Dobele" eko grikių dribsnių

1 didelė morka

30 g poro

1 sauja špinatų

2 kiaušinių

1 stiklinė sultinio

druskos (jei sultinys be druskos)


Salotoms:

4 virti burokėliai

2 morkos

saulėgrąžų

1 v.š. obuolių acto

druskos, pipirų

1 v. š. alyvuogių aliejaus


Gaminame kotletukus: avižų ir grikių dribsnius sumaišome. Sutarkuojame morką, smulkiai supjaustome špinatus ir porą. Keptuvėje trumpai patroškiname morką, porą ir tik keletą sekudžių špinatus. Troškintas daržoves sumaišome su dribsniais, įpilame sultinio ir dar kartą viską sumaišome. Įmušame 2 kiaušinius, jei reikia pagardiname druska ir viską dar kartą sumaišome. Masę paliekame porai minučių. Formuojame norimo dydžio ir formos kotletukus ir kepame.

Gaminame salotas: šiaudeliais sutarkuojame/supjaustome burokėlius, morkas. Saulėgrąžas trumpai pakepiname sausoje keptuvėje. Į vieną dubenį sudedame morkas, burokėlius, saulėgrąžas. Viską pagardiname druska, pipirais, užpilame acto, aliejaus ir gerai išmaišome.

Jei norime kotletukus gardiname mėgstamu padažu.



"Dobele" eko avižų dribsniai
146 views

Recent Posts

See All
bottom of page