top of page

Baklažanai su džiūvėsėliais bei bulvėmis

Nors daugelio virtuvėje baklažanai nėra naujiena, tačiau mano virtuvėje jie sutinkami tik porą kartų per metus. Baklažanai puikiai dera su kitomis daržovėmis, mėsa, bet šie argumentai vistiek neįtikina baklažanų pirkti dažniau... Ir kartą, viename užsienio žurnale išvydau juos... baklažanų kepsnius. Net nuotraukoje jie taip skaniai traškėjo. Na ir nusprendžiau gaminti. Į pagalbą pasitelkiau AB Kauno grūdai džiuvėsėlius su paprika ir dar porą bulvių šalia iškepiau...


Dar keli mano pastebėjimai apie baklažanus:

1. Baklažanų negalima valgyti žalių. Nesunokusiuose baklažanuose yra nuodingos medžiagos. Gerai, kad gamta juos ir sukūrė taip, kad žalių net nesinori į burną dėti. Kempinė tokia...

2. Norint panaikinti kartumą daržoves reikia pasūdyti ir palaukti 5-10 minučių arba 15-20 minučių pamirkyti sūdytame vandenyje.

3. Aliejus taip neįsigers jei prieš tai baklažanus nuplikysite verdančiu vandeniu. Lyg ir šiuo sakiniu mano žinios apie šią daržovę ir pasibaigė.



Baklažanams reikės:

1 baklažano

1/2 stiklinės avižų ar kitų miltų

30 ml pieno

1 kiaušinio

1 stiklinės AB Kauno grūdai džiūvėsėlių su paprika

1 šaukštelio baziliko prieskonių

1 šaukštelio česnako granulių

aliejaus kepimui


Bulvėms reikės:

Bulvių

Sviesto

AB Kauno grūdai džiūvėsėlių su paprika


Gaminame bulves: nuskustas ir nuplautas bulves perduriame pagaliuku ir pjaustome riekelėmis sukdami pagaliuką. Bulves ištepame tirpintu sviestu. Kepame 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 20-40 minučių (priklauso nuo bulvių dydžio), kol šios paminkštės. Išimame bulves iš orkaites, apvoliojame džiuvesėliuose, užtepame dar šiek tiek tirpinto sviesto ir kepame dar 10-20 minučių, kol gražiai apskrus.


Baklažaną supjaustome 1.5 cm riekelėmis, apibarstome druska ir paliekame pastovėti 15 minučių. Nuvalome druskos perteklių.


Paruošiame 3 dubenis: pirmame dubenyje išplakame kiaušinį su pienu, antrajame sumaišome miltus su druska, baziliko prieskoniai, o trečiajame supilame džiūvėsėlius. Baklažanus nusausiname, pabarstome abi puses miltais, pavilgome kiaušinio plakinyje ir gausiai išvoliojame džiūvėsėliuose. Baklažano riekeles kepame įkaitintoje keptuvėje iš abiejų pusių (apie 2-3 minutes skiriame vienai puselei).

Baklažanus sudedame ant kepimo popieriumi išklotos skardos ir kepame apie 10 minučių 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje.


Recent Posts

See All
bottom of page