top of page

Avoburgeris

Updated: Apr 15, 2020

Šiuo receptu su tinklaraščio skaitytojais pasidalinti dar nespėjau, bet jį galima buvo rasti sausio mėnesio "Tavo vaikas" numeryje. Taigi, tikriausiai bent vieno žurnalo skaitytojo jau išbandytas. O dabar puikus metas pasidalinti juo su Jumis ir priminti, kad dabar pats metas valgyti daugiau daržovių ir skirtio laiko sau. Na, suprantate, pavasaris - tai nauja sveikesnė pradžia.


4 porcijoms reikės:

4 prinokusių avokadų

400 g maltos kalakutienos krūtinėlės

30 g poro

1 morka

5 v.š. pomidorų pastos

1 a.š. baziliko

Citrinos sulčių

4 salotų lapų

druskos

4 lapelių čederio sūrio

1 svogūnas

10-30 g vandens

1 v.š. klevų sirupo


Porą smulkiai supjaustome, morką sutarkuojame ir sudedame į dubenį su malta kalakutienos krūtinėle. Įdedame šaukštą pomidorų pastos, baziliko, druskos ir gerai rankomis išmaišome mėsą. Formuojame kotletukus ir kepame 190 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 30 minučių (priklauso nuo orkaitės ir kotletukų dydžio).

Svogūną supjaustome pusžiedžiais ir sudedame į aliejumi pateptą ir įkaitintą keptuvę. Juos keletą minučių patroškiname, įdedame 4 v.š. pomidorų pastos, klevų sirupo, įpilame šiek tiek vandens ir maišydami minutę dar pakaitiname padažą.

Avokadus nulupame, perpjauname pusiau, išimame kauliukus. Ištriname citrinos sultimis, kad nejuoduotų.

Sluoksniuojame avoburgerį: ant avokado puselės dedame salotos lapą, iškeptą mėsos kotletuką, čederio sūrio lapelį, užpilame padažo ir uždedame dar vieną avokado puselę.

Jei norime avokado viršūnėlę pabarstome čija sėklomis.




16 views

Recent Posts

See All
bottom of page