top of page

Avižiniai batonėliai su riešutais ir apelsinu

Updated: May 5, 2020

Džiaugiuosi prisijungusi prie iššūkio #20dienusveikaigyvenu blogerių komandos. Pats pavadinimas jau daug ką pasako, bet jei vis dėl to norite apie jį sužinoti daugiau socialinių tinklų nuorodas paliksiu po tekstu. Pirmąją savaitę mūsų užduotis buvo sukurti/pagaminti sveiką patiekalą su "Dobele" avižomis. Tai vienas lengviausiai panaudojamų produktų ir ilgai galvoti net neteko... Pradėjus maitintis sveikiau daugiau galvojame apie sveikus užkandžius, todėl šį kartą ir dalinuosi avižų batonėlių receptu. Puikiai tinka pusryčiams ar kaip užkandis pirmoje dienos pusėje.

Batonėliuose daug skaidulų, vitamino C. Taip pat naudojau imbierą, todėl batonėliai turi šiek tiek aštrumo.


6-7 batonėliams reikės:

25 g lazdyno riešutų

25 g graikinių riešutų

50 g ispaninio šalavojo (čija) sėklų

50 g džiovintų uogų

1 šaukštelio imbiero

1 banano

1 apelsino

1 a.š. cinamono

1 v.š. klevų sirupo

85 g "Dobele" viso grūdo avižų dribsnių

10 g avižų sėlenų


Virtuviniame kombaine/trintuve sutriname riešutus, džiovintus vaisius, nutarkuotą apelsino žievelę, imbierą, cinamoną ir gautą masę sudedame į dubenį. Taip pat virtuviniame kombaine/ trintuvo pagalba sutriname nuluptą ir skiltelėmis išskaidytą apelsiną, bananą. Gautą masę supilame į puodą, įdedame klevų sirupo, įpilame vandens (bendra masė turėtų būti apie 400 g gramų) ir kaitiname ant vidutinės ugnie iki virimo. Įmaišome avižų dribsnius, smulkintų riešutų masę, sėlenas, sėklas ir kaitiname apie 3-4 minutes, kol tyrė ims tirštėti.

Tyrę perkeliame į skardą, tolygiai paskleidžiame ir supjaustome į batonėlius. Kepame 190 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 45-50 minučių, kol gražiai apskrus. Iškepusiems batonėliams leidžiame atvėsti.





105 views

Recent Posts

See All
bottom of page